Szenátor

Szenátor

Letartóztatás terhesség alatti drogozásért

2014. szeptember 30. - új nickkkk

arrest.jpg

Tesnnessee államban egy új törvény kriminalizálja azokat az anyákat, akik a magzati fázisban drogoknak teszik ki a gyermeküket. A törvényt az elfogadása után egy héttel már alkalmazták is: egy újszülött vérében amfetamint mutattak ki, az anyát letartóztatták.

A törvény különösen azzal kapcsolatban szigorú, ha a gyermek eleve függőként születik, vagy a drognak köszönhetően rendellenesen fejlődött magzatként.

Egy héttel a törvény elfogadása után egy anyát már le is tartóztattak, miután az újszülött gyermekében a vérvizsgálaton amfetamint mutattak ki. A letartóztatás azonban vitatható, az amfetamin ugyanis nem illegális Amerikában. A babánál nem mutattak ki függőséget, legalábbis nem áll a jelentésben, és az sem, hogy a gyermek szenved-e valamilyen rendellenességben.

Az tennessee-i politikusok továbbra is hangsúlyozzák, hogy a törvényt a gyermekek védelmében hozták, hogy megakadályozzák az eleve függőként születést.

Az ellenzékük viszont azzal érvel, hogy az ilyen törvények az egészségügynek ártanak, mert eltéríti az orvoshoz fordulástól azokat a nőket, akik drogfüggőségben szenvednek, nehogy börtönbe kerüljenek. Őket emiatt aztán elvonóra sem lehet küldeni.

Forrás: thedailybeast.com

A bejegyzés trackback címe:

https://szenator.blog.hu/api/trackback/id/tr336745925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása