Szenátor

Szenátor

Órákra a forró kocsiban felejtette a 17 hónapos fiát

2014. szeptember 05. - új nickkkk


heat.jpg

Amerikában hatalmas botrányt kavart, hogy egy apa 6 órára az autóban felejtette a a 17 hónapos gyermekét, ahol a perzselő hőségben a kisbaba meghalt.

Maryland államban a 40 éves apa, John Junek aznap reggel az oviban kitette a 4 éves fiát, a kisebbik gyerekét pedig bölcsibe kellett volna vinnie. Ehelyett viszont egyenesen a munkahelyére ment, és nem vette észre a hátra fordított gyerekülésben a gyermekét még akkor sem, mikor délben egy találkozóra ment.

Az apát gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják. Most házi őrizetben tartják a szüleinél.

A vádirat szerint Junek szerdán 8:50-kor parkolt le a munkahelyén, és a kisfiát a kocsiban hagyta. Órákkal később, dél körül sem vette észre, mikor egy találkozóra ment. Ekkor letekerte az ablakot, és bekapcsolta a légkondit, a forróság miatt.

Az apa csak akkor jött rá, hogy a fiát nem adta be a bölcsibe, mikor délután a felesége hívta. Ekkor a kocsihoz rohant, és a kisgyerek már nem volt eszméleténél. Azonnal hívta a mentőket. Ekkor a kisgyerek már hat és fél órája volt a kocsiban. A mentősök már nem tudták megmenteni, csak a halálát állapították meg.

A kinti hőmérséklet 30 fok volt. Szakértők szerint ilyen melegben elég 10 perc, hogy egy zárt autóban halálos hőség alakuljon ki.

Az autóban hagyott gyermekek ügye most nagy médiafigyelmet kapott, miután egy 22 hónapos kisfiú is meghalt Georga államban júniusban. Őt most csütörtökön ítélték el több vád alapján gyilkosságért, mivel szándékosan hagyta a gyerekét a kocsiban.

A mostani esetben azonban van rá esély, hogy a nyomozás alapján az esetet tragikus balesetnek minősítik, és ejtik a vádakat, mondta Junek ügyvédje.

Forrás: AP.org

A bejegyzés trackback címe:

https://szenator.blog.hu/api/trackback/id/tr546671581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Advanced Flight 2014.09.05. 22:36:37

esetet tragikus balesetnek minősítik, és ejtik a vádakat,

Bakker, azért a gondatlan emberölés vád eléggé megállná a helyét.....

mis 2014.09.06. 01:23:53

lehet, hogy nem kell nagyobb bünti annál, mint ami történt...

Patreides · patreides.blog.hu 2014.09.06. 02:52:20

"...egy 22 hónapos kisfiú is meghalt Georga államban júniusban. Őt most csütörtökön ítélték el több vád alapján gyilkosságért"
.
???
süti beállítások módosítása