Szenátor

Szenátor

Öngyilkos lett a "hálószoba adó" miatt

2014. augusztus 13. - új nickkkk

Terrace_on_Lloyd_Street_South_in_Moss_Side,_Manchester.jpg

Az angliai Solihullban öngyilkos lett egy nő, aki a hátrahgyott üzenet szerint az úgynevezett "hálószoba-adó" miatt végzett magával.

A középkorú nő bátyja azt nyilatkozta a médiának, hogy az adó talán csak egy elfogadható kifogás volt, amit már régóta keresett. A hölgynek el kellett volna költözni a házból, mert nem akarta megfizetni a "hálószoba adót".

Angliában a "hálószoba adó" nem adó, hanem egy levonás a lakhatási támogatásból. Azok a személyek, akiknek a házában egy vagy több szoba üresen áll, kevesebb lakhatási támogatást kapnak. Ha a most öngyilkosságot elkövetett nőnek lett volna férje, vagy egy gyereke, nem kellett volna csökkentett támogatással szembe néznie.

A bíróság megállapítása szerint a hölgy már korábban is megkísérelt öngyilkosságot, és depressziót állapítottak meg nála.

Forrás: itv.com
http://www.itv.com/news/central/update/2014-08-12/brother-bedroom-tax-was-suicide-excuse-sister-was-looking-for/?

A bejegyzés trackback címe:

https://szenator.blog.hu/api/trackback/id/tr856599651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása