Szenátor

Szenátor

Nyomozás folyik egy amerikai diplomata ellen, derült ki egy konténerből

2014. szeptember 09. - új nickkkk

Zalmay_Khalizad_-_World_Economic_Forum_Annual_Meeting_Davos_2008.jpg

Egy volt USA nagykövet ellen nyomozás indul pénzmosás vádjával, azon dokumentumok tanúsága szerint, amiket egy szemetes konténerben talált egy blogger.

A magam nevében ki merem jelenteni, hogy egy blogger nem elsősorban a konténerekben keres témát, de Oswald, a Wien extra blog írója itt talált rá azokra a dokumentumokra, amik most Zalmay Khalizad volt iraki és afganisztáni USA nagykövetnek okoz szorult helyzetet. A diplomata ellen pénzmosás vádjával indult nyomozás, és a felesége bankszámláit is befagyasztották, derül ki a papírokból, amik a kukába kerültek.

A szemetes konténer a bécsi államügyészi hivatalé volt. A talált dokumentumokat a blogger vasárnap posztolta, és másnap a Profil című lap is lehozta. A botrány hatására az osztrák hivatal mindössze utasította az alkalmazottait, hogy legyenek sokkal körültekintőbbek az érzékeny információkkal.

Az anyag szerint 1,5 millió dollárt utalt át Khalizad a felesége számlájára. A pénz illegális olajipari és építőipari ügyletekből származik Irakból és az Egyesült Arab Emirátusból. Az anyagból az is kiderül, hogy Amerikából kérték, hogy az eljárás maradjon teljesen titokban.

Bécsben mindig is volt érzék az udvari intrikához.

Forrás: nationaljournal.com

A bejegyzés trackback címe:

https://szenator.blog.hu/api/trackback/id/tr36682369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása