Szenátor

Szenátor

Sérti a sörbizniszt az ukrán válság

2014. augusztus 21. - új nickkkk

65-beer-bear.jpg

Az egyik legnagyobb sörgyártók, a Heineken és a Carlsberg teljesen különböző piaci tendenciát tapasztaltak. A Heineken a várnál is jobb eladásokat realizált, míg a dán riválisnak betett az ukrán válság.

Az amszterdami Heineken részvényei szépen emelkedtek, miután közzétették, hogy 2009 óta nem látott növekedést értek el a fogyasztásban: 3,1%-kal több sör fogyott az év első felében. A növekedés Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és Amerikában volt tapasztalható.

A rivális Carlsberg viszont a profit csökkenését jósolta, mivel bevételeinek egyharmadát az orosz piac adja. Az ukrán válság és az oroszok ellen bevezetett európai szankciók miatt valószínűleg csökkeni fog a profit 2014 őszén.

Az elmúlt években a Carlsbergnek már egyébként is meggyűlt a baja Oroszországgal, mert a kormányzat próbálta visszaszorítani az alkoholfogyasztást. A mostani ukrajnai konfliktus csak rontott a helyzeten: Oroszország korlátozásokat vezet be az európai italokra és élelmiszerekre.

A kelet-európai eladásokban 11%-os visszaesés volt (19,5 millió hektoliterre csökkent) az év első felében, ez 18%-os nettó profitcsökkenést jelentett.

Kelet-Európában a Heinekennek sem ment jól a bolt, ők 2,3%-os visszaesést tapasztaltak. Így ők a jövőben inkább Nyugat-Európára koncentrálnak.

Forrás: telegraph.co.uk

A bejegyzés trackback címe:

https://szenator.blog.hu/api/trackback/id/tr216622293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látens liberális 2014.08.21. 16:30:51

Nem tudom milyen a tendencia Magyarországon, de az biztos, hogy a magyar gyári sör , az ihatatlan kategória.Minden sörben benne van a kukoricadara.Legyen az echte magyar, vagy valami külföldi licenc, benne van.
süti beállítások módosítása